Collectie: Bønner til Maskin
Skab din perfekte morgenrutine med vores udvalg af kaffe til maskine eller filter. De nøje udvalgte kaffebønner sikrer en fyldig smag og aroma, der vil vække dine sanser til live hver dag. Med filter kaffe får du en problemfri brygningsoplevelse, der leverer en konsistent og tilfredsstillende kop hver gang. Gør din morgen til en smagsoplevelse med vores kaffe til maskine eller filter.
-
No. 05 · Honduras
Verkoper:Normale prijs Vanaf €8,95Normale prijsEenheidsprijs / per -
02 · Brazilië Santos
Verkoper:Normale prijs Vanaf €7,95Normale prijsEenheidsprijs / per
FAQ
Hvor fint skal kaffe kværnes?
Malingsgraden afgør, hvor fint eller groft dine kaffebønner skal males, alt efter hvilken bryggemetode du bruger. Til espresso males bønnerne meget fint, til filterkaffe males de fint, og til stempelkaffe males de groft. Dette afhænger af, hvor længe vandet er i kontakt med kaffen under brygningen.
Hvad er en god kaffekværn?
En god kaffekværn er mange ting, men først af alt en der ikke bliver varm når du kværner fint. Det sker tit i billigere kværne, da skærene arbejder meget hårdt mod hinanden og derved bliver der vart i kværnen. Det får kaffebønnernes aromatiske olie til at trække ud inden du brygger din kaffe, og det er ikke hensigtsmæssigt.
Comandante laver fabelagtige håndkværne og er en meget stor glæde at have som værktøj.
Hvad er forskellen mellem Arabica og Robusta kaffebønner?
Arabica og Robusta er de to mest udbredte kaffebønner, men de adskiller sig på flere måder, som påvirker smagen og dyrkningen af kaffen.
Arabica stammer fra Etiopien og Yemen og er kendt for sin søde, komplekse smag. Den dyrkes i højere, køligere områder og har mindre koffein og højere sukkerindhold, hvilket giver en blødere smag. Arabica-bønner er generelt dyrere og bruges ofte i specialkaffe på grund af deres smagsprofil.
Robusta kommer fra det subsahariske Afrika og har en stærkere og skarpere smag med højere koffeinindhold. Den dyrkes i lavere, varmere områder og er mere modstandsdygtig over for sygdomme, hvilket gør den billigere at producere. Robusta bruges ofte i espressoblandinger og instant kaffe på grund af sin fyldige smag og crema.
Begge bønner spiller vigtige roller i kaffeverdenen og tilbyder forskellige smagsoplevelser og anvendelsesmuligheder.
Hvad er et kaffe blend?
Et kaffe blend er en kaffeblanding, typisk med en basisbønne og en tilsætning. Basisbønnen er den der er mest af i blandingen, og tilsætningen er den mere specielle smag, der kan forme kaffen i en given retning. F. eks. vores ICED Coffee Blend, den har en Kenya som base og en Burundi som tilsætning. Begge bønner er 100% arabica og sammensat udfra et ønske om en speciel smagsretning. Mange bruger Rubusta bønner i deres blandinger, da de er billigere og mere kraftige i smagen. Vi bruger altid kun arabica i vores.
Kan jeg bruge kaffegrums til madlavning?
Ja da! I køkkenet er kaffegrums en fantastisk hjælper, ikke bare på at fjerne lugt men også i marinader til kød. Tilsætter du lidt grums til din marinade, gør det kødet mere mørt hurtigere og sammen med salten give en dejlig sprød skorpe på grill kødet.
Kaffegrums fjerner luft fra dit køleskab, skraldespanden eller dine løbesko. Put grumsen i en gammel sok eller stofpose hvis du vil bruge det som lugtfjerner i dine sko eller dit skab.
Kan jeg bruge kaffegrums i haven?
Ja da! Kaffegrums har et højt syre indhold og er derfor godt for planter i haven som; hortensia, azalea, rhododendron, kamelia, roser og lignende surbundsplanter. Du kan lege med den rigtige surhed ved at blande efterårets og vinterens visne blade for at nedsætte syre indholdet.
Hvilken temperatur skal vandet til kaffebrygning have?
Ideelt skal vandtemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader Celsius. Når du brygger kaffe i en stempelkande eller tragt, er det vigtigt at vente en kort stund efter vandet er kogt, før du hælder det over kaffen. Det er bedst at undgå at bruge vand ved 100 grader, da det kan påvirke kaffens smag negativt ved at "skolde" den.
Hvordan skal jeg opbevare min kaffe?
Bedst er at bruge den pose kaffen kom i, hold den lukket og helt tæt, med den "zip-lock" der er på vores poser. Sørg for at kaffen ligger et sted uden direkte sol og høje temperaturere.