Collectie: Ristning, Lyst Ristet - City

Meget moderne risteprofil, hvor bønnerne kun lige når at "cracke" før de tages ud af risteren. Det er en meget floral, sød og mild smag der komme ud af bønnerne her og det er absolut godt til drip og Chemex brygning. Denne lyse ristning giver mulighed for at smage alle noterne på godt og ondt i bønnerne, deres "sande karakter".

Ristning, Lyst Ristet - City

FAQ

Hvilken ristningsgrad skal jeg vælge?

Det kommer helt an på hvad du skal bruge din kaffe til. Den nordiske trend er de seneste år gået mere og mere mod en meget lystristet kaffebønne, det som mange kalder "New England Roast". Hvorimod der før var en stor tilhænger skare til medium roast, også kaldet City+ til Full City. Espresso bønner ligger typisk i den mørke ende af skalaen, det som kaldes Vienna Roast, Light French Roast eller French Roast.

Det er ret forvirrende fordi mange laver deres eget målesystem. Men ens for alle er farvens intensitet på bønnerne efter ristning. Her kan du se en dybere udredning, samt et skema.

Hvilken temperatur skal vandet til kaffebrygning have?

Ideelt skal vandtemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader Celsius. Når du brygger kaffe i en stempelkande eller tragt, er det vigtigt at vente en kort stund efter vandet er kogt, før du hælder det over kaffen. Det er bedst at undgå at bruge vand ved 100 grader, da det kan påvirke kaffens smag negativt ved at "skolde" den.

Hvor mange kaffesorter findes der?

Det er udfordrende at angive det præcise antal kaffesorter, men der anslås at være omkring 60 forskellige sorter, herunder nogle af de mest kendte som Bourbon, Typica, Geisha, Caturra, Catuai, Maragogype, Mundo Novo, Pacamara, Ruiru11, SL28 og SL34. Disse sorter tilhører både arabica- og robusta-arterne.

Hvilken kaffe skal jeg vælge?

Der er mange muligheder, når det kommer til valg af kaffe. Klik på hver enkelt drik for at læse mere om dem.

  • Sort kaffe: Filterkaffe, ristretto, espresso, café creme eller americano.
  • Kaffe med en smule mælk eller mælkeskum: Espresso macchiato eller cortado.
  • Kaffe med mælk: Caffè latte, cappuccino, café au lait, flat white eller latte macchiato.
  • Kold kaffe: Iced latte.
  • Kaffe med chokolade: Mochaccino.

Hvordan skal jeg opbevare min kaffe?

Bedst er at bruge den pose kaffen kom i, hold den lukket og helt tæt, med den "zip-lock" der er på vores poser. Sørg for at kaffen ligger et sted uden direkte sol og høje temperaturere.