Coldbrew brygning med Hario Coldbrew flasken

Coldbrew brygning med Hario Coldbrew flasken

Jeg ELSKER når ting er nemme, og jeg så kan bruge min tid på noget mere kreativt. Sådan har jeg det med Coldbrew. Faktisk er jeg specielt vild med coldbrew fordi der er meget lidt bitterstoffer i den færdige kaffe, ved at brygge på denne måde. Det er ganske enkelt en fabelagtig måde at lave kaffe på om sommeren.

Til Coldbrew har jeg lavet min egen kaffeblanding, ICED Coffee Blend hedder den og kan købes her på shoppen i flere forskellige størrelser. Denne kaffeblanding er dyb og mørk i smagen som en god kaffe skal være, men med en lille fin sødme og flora syre på toppen af smagen. Det er for mig den perfekte blanding.

Til at lave Coldbrew bruger jeg:

  • 1 stk. Hario, Cold Brew Coffee Filter-in Bottle, som kan findes her.
  • EverBean ICED Coffee Blend kaffe, kværnet til Coldbrew, som findes her
  • Rent vand, helst kildevand eller vand fra et filter som AQUAPHOR's filterkander, dem finder du her

Fremgangsmåde

Put 55g kaffe i det lille netfilter i Hario Cold Brew flasken og sæt "låget" på, ved at dreje den store gumme hat på toppen af filtret så det sidder fast på hatten.

Sæt filtret i flasken og tryk gummi hatten fast om glasflasken så den slutter tæt. Du kan nu tilsætte så meget vand du kan til filtret er dækket. Det er ca. 750 ml i alt.

Sæt gummi proppen på flasken og stil den i køleskabet i minimum 8 timer, gerne natten over (+12 timer, gerne 24 timer).

 

Fjern hatten og tag filtret op. Du kan nu toppe op med ekstra vand så der er fyld i flasken. Drej filtret ud af gummi hatten og sæt hatten på flasken sammen med proppen på toppen. Du har nu en masse lækkert Coldbrew "ekstrakt" som du kan fortynde med vand, isterninger, mælk, plantemælk eller vanilje is.

Mine to absolut favoritter er enten med mælk, isterninger og en smule kaffesirup med hasselnødesmag for at give den lidt rundhed i smagen. ELLER med vanilje is og intet andet. Lad isen smelte eller blend det til en softice.

Velbekomme og god sommer

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar