Kollektion: Ristning, Mellem Ristet - City++

Populært kaldet "midtvejsristning", er denne profil det bedste fra to verdener. Den lette lyse, florale og søde side sammen med den dybe, chokolade, brændte smag. Syren er afrundet og en smugle dæmpet i forhold til City+, men er stadig en vigtig spiller i smagen. Med denne ristning er der en god balance mellem frugt og sødme.

Ristning, Mellem Ristet - City++

FAQ

Hvilken ristningsgrad skal jeg vælge?

Det kommer helt an på hvad du skal bruge din kaffe til. Den nordiske trend er de seneste år gået mere og mere mod en meget lystristet kaffebønne, det som mange kalder "New England Roast". Hvorimod der før var en stor tilhænger skare til medium roast, også kaldet City+ til Full City. Espresso bønner ligger typisk i den mørke ende af skalaen, det som kaldes Vienna Roast, Light French Roast eller French Roast.

Det er ret forvirrende fordi mange laver deres eget målesystem. Men ens for alle er farvens intensitet på bønnerne efter ristning. Her kan du se en dybere udredning, samt et skema.

Kan jeg bruge kaffegrums til madlavning?

Ja da! I køkkenet er kaffegrums en fantastisk hjælper, ikke bare på at fjerne lugt men også i marinader til kød. Tilsætter du lidt grums til din marinade, gør det kødet mere mørt hurtigere og sammen med salten give en dejlig sprød skorpe på grill kødet.

Kaffegrums fjerner luft fra dit køleskab, skraldespanden eller dine løbesko. Put grumsen i en gammel sok eller stofpose hvis du vil bruge det som lugtfjerner i dine sko eller dit skab.

Kan jeg bruge kaffegrums i haven?

Ja da! Kaffegrums har et højt syre indhold og er derfor godt for planter i haven som; hortensia, azalea, rhododendron, kamelia, roser og lignende surbundsplanter. Du kan lege med den rigtige surhed ved at blande efterårets og vinterens visne blade for at nedsætte syre indholdet.

Hvilken temperatur skal vandet til kaffebrygning have?

Ideelt skal vandtemperaturen ligge mellem 92 og 96 grader Celsius. Når du brygger kaffe i en stempelkande eller tragt, er det vigtigt at vente en kort stund efter vandet er kogt, før du hælder det over kaffen. Det er bedst at undgå at bruge vand ved 100 grader, da det kan påvirke kaffens smag negativt ved at "skolde" den.

Hvilken kaffe skal jeg vælge?

Der er mange muligheder, når det kommer til valg af kaffe. Klik på hver enkelt drik for at læse mere om dem.

  • Sort kaffe: Filterkaffe, ristretto, espresso, café creme eller americano.
  • Kaffe med en smule mælk eller mælkeskum: Espresso macchiato eller cortado.
  • Kaffe med mælk: Caffè latte, cappuccino, café au lait, flat white eller latte macchiato.
  • Kold kaffe: Iced latte.
  • Kaffe med chokolade: Mochaccino.

Hvor tit rister I kaffe?

Vi rister flere gange om ugen, for at kaffen kan være så frisk som muligt til vores kunder.

Hvad er holdbarheden på kværnet kaffe?

Vi anbefaler at du bruger din kaffe, hvis den er kværnet, indenfor de første 2-3 måneder, da den aftaler i smag og styrke over tid.

Hvordan vælger jeg en god kaffe?

Det er faktisk ret enkelt, for der er intet rigtigt svar her. Det er 100% op til dig og hvad du kan lide. Nogle er til mørke bitre smagsnoter, andre til lyse blomster agtige smage. Du er simpelthen nød til at smage dig frem til din egen smag.